Мей призна, че е проронила "малка сълза" след неуспеха на изборите

Мей призна, че е проронила "малка сълза" след неуспеха на изборите

Британската министър-председателка Тереза Мей призна, че се е просълзила, когато разбрала от екзитпол резултатите, че не печели мнозинство на предсрочните избори през юни, предаде Ройтерс.

Мей заяви по радио Би Би Си, че се е почувствала "съсипана" и проронила "една малка сълза", когато били обявени резултатите, показващи, че губи парламентарното мнозинство въпреки призива си към британците да ѝ дадат силен мандат за договаряне на Брекзит.

Мей каза, че предизборната ѝ кампания не е била "съвършена", но че е очаквала нейната Консервативна партия да увеличи мнозинството си.

Тя заяви, че съпругът ѝ Филип ѝ казал екзитпол резултатите и я прегърнал, за да я утеши.
"Беше пълен шок, когато излезе резултатът", каза Мей. "Минаха няколко минути, докато осъзная какво значи това", заяви тя.

След изборите, които предизвикаха най-тежката политическа нестабилност във Великобритания от десетилетия, Мей беше призована от хора от Консервативната партия и извън нея да подаде оставка.

"Когато става дума за действителния резултат, в партията имаше много хора, които бяха много близки до кампанията и които бяха наистина шокирани от резултата, когато той излезе", каза тя.

Мей заяви, че не обмисля да се оттегли, и отказа да посочи колко време ще остане на власт.

"Все още виждам, че има много какво да направим, а като министър-председател искам да се заема с тази работа за промяна на живота на хората към по-добро", каза тя.

Споделяне

Още от Европа