Мей ще се опита да "скрие" Тръмп по време на визитата му във Великобритания

Доналд Тръмп
Британската министър-председателка Тереза Мей ще призове американския президент Доналд Тръмп да избегне евентуалните демонстранти в центъра на Лондон при посещението си във Великобритания през юли и вместо това да се срещне с нея в провинциалната ѝ резиденция, съобщи Ройтерс, като се позова на в. "Сън".
 
Подробностите на плана ще бъдат предадени на Белия дом от британския посланик в САЩ Ким Дарък, който ще представи две предложения след одобрението на Мей - едното за посещение на "Даунинг стрийт", а другото за посещение в имението "Чекърс" на 60 км северозападно от Лондон. 
 
Според информацията, почерпена от източник, цитиран от вестника, ще бъде дадено ясно да се разбере, че Мей предпочита срещата да се състои в "Чекърс".
 
На Тръмп също така ще бъде предложено да пие чай с британската кралица Елизабет Втора в замъка "Уиндзор" западно от Лондон, а не в Бъкингамския дворец.
 
Дарък ще предложи на Белия дом Тръмп да не посещава британския парламент.
Тръмп отмени посещение в Лондон за откриване на ново посолство по-рано тази година. 
Той ще пристигне във Великобритания на работно посещение през юли.
 
Много британци казват, че ще излязат на протести, ако Тръмп дойде в страната им, а някои политици се обявиха против това да му се устройва държавно посещение.
Споделяне

Още от Свят