Мейзер ще убеждава съда, че съпругът й се е самоубил с две свински опашки

Мейзер ще убеждава съда, че съпругът й се е самоубил с две свински опашки

Културистът Николай Димов се е самоубил, опитвайки да скъса с мускулите на врата си две свински опашки, с която е бил вързан. Тази версия разпространи адвокат Олег Атанасов, който е защитник на обвиняемата за убийството Анита Мейзер.

Според адвоката Мейзер правила опити да го убеди да спре със силовите упражнения, но той настоявал, съобщава вестник “Труд“. Двамата първо надянали свинските опашки на краката и ръцете на Димов.  Така завързан, той успял да скъса първата примка на врата си и искал да продължи опита с две, но се стигнало до смъртта му.

“Изключително силен и здрав, с първата свинска опашка той не се е затруднил, но с двойната не е успял“, коментира адвокатът и напомни, че клиентката му е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост. Анита Мейзер вече е обжалвала наложената и мярка “задържане под стража“.

Преди два дни Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста Анита Мейзер (Желева), която е обвинена за убийството на културиста и неин съпруг Николай Димов и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на полицай. В неделя 52-годишната жена беше арестувана първо за нанасяне на средна телесна повреда на съпруга си, което е довело до смъртта му. Три дни по-късно в съдебната зала се разбра, че тя е предложиха солидната сума на дежурен полицай, за да не бъде арестувана.

Мейзер намекнала на полицая, че е в състояние да заплати, за да не се разгласява случилото се. Това е станало още при подаване на сигнала за смъртта на Димов до полицията като дори е имало наддаване. Мизата се вдигала на два пъти с по 10 хил. евро. Крайният резултат обаче е повдигане на още едно обвинение срещу нея – за предлагане на подкуп. Любопитното в случая е, че Мейзер е направила офертата в разговор с дежурен полицай от районното управление, когато се обадила да подаде сигнала. Разговорът е записан и е приложен по делото.

Мейзер не е осъждана, но не пребивава постоянно в България. Тя има двойно гражданство, но полицаите не са успели да открият нейния американски паспорт. Съдът сметна, че укриването на този документ може да е било с цел тя безпрепятствено да напусне страната.

"Аз съм невинна. Обичах съпруга си. Невинна съм, навлизам в т.нар. климакс и полудявам отвътре", каза обвиняемата пред съда.

Мейзер е затегнала свинската опашка на врата на мъжа си, като е съзнавала, че поставя в опасност живота му, но не е допускала, че може да се стигне до трагичния случай, заявиха от прокуратурата.

Анита Мейзер стана национално известна преди две години, когато бе представителка на България на конкурса "Мисис Свят" в щата Мериленд, САЩ. За нея се знае, че бракът с Николай Димов ѝ е втори. Твърди, че ползваната от нея фамилия е от първия ѝ съпруг, който е починал от инфаркт и от когото има голяма дъщеря.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?