Мексиканска министърка подаде оставка заради закъснял полет

Мексиканска министърка подаде оставка заради закъснял полет

Министърката на околната среда и природните ресурси в кабинета на новия президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор подаде оставка, защото заради нея пътнически самолет излетял със закъснение, съобщи Ройтерс.

Президентската канцелария съобщи, че Хосефа Гонсалес-Бланко Ортис-Мена е подала оставка, а Лопес Обрадор заяви в реч вчера следобед, че е приел оставката.

В писмото си, публикувано от канцеларията на президента, министърката обяснява, че в началото на работно пътуване в петък е станала причина за закъснението, създавайки неудобство за пътниците и екипажа.

"Няма оправдание. Истинската трансформация на Мексико изисква пълно спазване на ценностите на равенство и справедливост. Никой не бива да се ползва с привилегии, а облагите за един човек, дори ако изпълнява задълженията си, не може да стои над благополучието на мнозинството", пише министърката.

Откакто президентът Лопес Обрадор пое поста през декември, той пътува с редовните полети на гражданската авиация, след като по време на предизборната кампания обеща да продаде луксозния самолет на предшественика си.  

Споделяне

Още от Свят