Мелания Тръмп възмутена от ползването на образа й за реклама в Хърватия

"Само си представете колко далеч може да стигнете с малко английски", гласи слоган на езиково училище

Мелания Тръмп възмутена от ползването на образа й за реклама в Хърватия

Първата дама на САЩ е възмутена от използването на изображение с нейния образ за рекламен билборд, разпространен от езиковото училище Americki Institut в Загреб. "Само си представете колко далеч може да стигнете с малко английски" ("Just imagine how far you can go with a little bit of English"), гласи рекламният слоган на кампанията.

Нейните адвокати възнамеряват да заведат съдебно дело за използването на снимка на Мелания Тръмп за комерсиални цели без предварително съгласие. Те са задължили Americki Institut да демонтира всички рекламни банери и билбордове в течение на 24 часа, съобщиха хърватски медии.

Представител на Americki Institut заяви пред журналисти, че образът на родената в Словения Мелания Тръмп е използван като пример за подражание. По думите му все повече хървати емигрират в англоезични страни и познанията по английски език им помагат да реализират целите си зад граница.

Езиковото училище вече се е извинило на Мелания Тръмп и е обещало да демонтира рекламните банери.

Това не е първият случай, когато съпругата на президента Тръмп прибягва до помощта на адвокати, за да защитава своя образ на територията на страните от бивша Югославия. Адвокати вече са оспорили използването на нейни изображения в реклами на различни хранителни продукти. Въпреки това в словенския град Севница, където е израснала Мелания, и до днес продават редица продукти с марката "Първа дама".

Мелания Тръмп, бивша Мелания Кнавс, е родена на 26 април 1970 г. в Югославия, в словенския град Севница. Някои неща от личния ѝ живот остават неясни, като например кога е била открита за света на модата - дали на 16 или на 17 години. Тя твърдеше, че е завършила висше образование, но журналисти откриха, че е следвала архитектура и дизайн, но е прекъснала учението си, за да замине за Милано и Париж, където работи като модел.

Мелания се запознава с Доналд Тръмп през 1998 г. по време на седмицата на модата в Ню Йорк. Двамата се женят през 2005 г. Сватбеното им тържество в Палм Бийч е пищно и бляскаво, а роклята на булката, дело на модна къща Диор, струва 100 000 долара. Мелания е третата съпруга на Доналд. Двамата имат син, 10-годишния Барън.

Споделяне

Още от Общество