Мелания Тръмп защити НБА звездата Леброн Джеймс от обиди на съпруга си

Леброн Джеймс, сн. ЕПА/БГНЕС

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп защити звездата на Националната баскетболна асоциацията (НБА)Леброн Джеймс от обидните забележки, които съпругът ѝ направи за него в Туитър.

Преди дни, в  интервю на водещия Дон Лемън за телевизия Си Ен Ен Леброн Джеймс каза, че Тръмп разделя страната.

"Спортът никога не е разделял хората, а напротив – обединява ги. Тръмп обаче ни разделя и в последните месеци забелязах, че той сякаш използва спорта да ни разделя и това е нещо, което не мога да приема, защото знам, че чрез спорта за пръв път бях с бели хора", каза Джеймс.

Той също така обвини Тръмп, че насърчава расизма посочвайки, че "мисля, че (расизмът) винаги е бил налице, но сега президентът насърчава хората – на тях не им пука, хвърлят всичко в лицето ти".

Бих обмислил да се кандидатирам за президент на САЩ, ако смятам, че съм единственият човек, способен да попречи на преизбирането на Тръмп, заяви още той.

В отговор Тръмп  написа в Туитър, че Джеймс е бил интервюиран "от най-тъпия човек по телевизията" и водещият Дон Лемън "е направил така, че "Леброн да изглежда умен, което не е лесно".

Президентът на САЩ завърши своето послание с думите: "Харесвам Майк!", изразявайки предпочитанието си към Майкъл Джордан в спора той или Леброн Джеймс е най-великият играч в историята на НБА.

Джордан обаче защити Леброн Джеймс. "Подкрепям Ел Джей. Той върши невероятна работа за нашето общество", съобщи Джордан чрез говорителя си пред Ен би Си Нюз.

Нападките на Тръмп към баскетболната звезда дойдоха броени часове преди да посети за предизборен митинг родния град на Леброн Охайо, където преди дни спортистът,  който според някои е "любимият син" на северния американски щат, откри училище за деца в неравностойно положение.

Часове след изявата на съпруга си, първата дама обаче посочи, че Джеймс "работи, за да върши добри неща" като училището в Охайо. Говорителка на Мелания Тръмп посочи, те тя би искала "отворен диалог по темите за децата".

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?