“Мелроуз“ увеличи нефтогазовите си запаси в България

Компанията за проучване и добив на нефт и газ “Мелроуз рисорсиз“ съобщи за успешно сондиране на втори кладенец в терена “Калиакра“ в Черно море, за който разполага с разрешително за търсене, предаде Ройтерс. Така компанията, която има концесия за изчерпващото запасите си находище “Галата“ увеличава нефтогазовите си запаси до 100 млрд куб. фута (2.83 млрд. куб. м.).

Сондажните резултати показват, че теренът “Калиакра“ вероятно разполага с обеми около 57 млрд. куб. фута и потвърждават, че запасите в другата проучвана територия “Каварна“ са около 24 млрд. куб. фута, твърдят източници от компанията.

Компанията или ще разработва “Каварна“ през тази година, а “Калиакра“ в началото на следващата година, но може и да разработва и двете полета през второто тримесечие на 2010 г. и да започне производство през третото тримесечие.

От “Мелроуз“ посочват още, че са в контакт с новото българско правителство за сключването на споразумение за съвместен проект за изграждане на газохранилище на мястото на находището “Галата“, който бе отложен с няколко месеца заради изборите, пише Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес