Менюто на Тръмп и Ким на работния им обяд съчетаваше вкусовете на Изтока и Запада

Менюто на Тръмп и Ким на работния им обяд съчетаваше вкусовете на Изтока и Запада

Телешки ребра и свинско със сладко-кисела заливка са основните блюда в менюто, сервирано на президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун на работния им обяд в Сингапур днес, предаде Ройтерс.


Менюто е подготвено така, че да съчетава вкусовете на Изтока и Запада по време на историческата среща на двамата лидери, отбелязва агенцията.


Според менюто, публикувано от Белия дом, предястията включват скариди и салата от авокадо, салата от зелено манго по югоизточноазиатски маниер с дресинг от мед и лайм, както и пресен октопод. На масата имало и "оизеон" - корейско блюдо с пълнени краставици.


Гарнитурата към телешките ребра била огретен от картофи по френска рецепта и броколи, задушени на пара. Свинското с хрупкава сладко-кисела заливка пък е сервирано с пържен ориз и чили сос. За седящите на масата имало и корейско блюдо (дегу джорим) от риба треска със задушена соя и гарнитура от репички и азиатски зеленчуци.


За десерт членовете на двете делегации можели да избират между парфе от черен шоколад, ванилов сладолед със сироп от зрели череши и лимон и тестен десерт с пълнеж от крем.

Още от Свят