Меркел бе изпратена от военните с пънк музика

Сн. ЕПА/БГНЕС

Германската армия изпрати Ангела Меркел с парад, на който прозвуча и пънк музика, предаде Франс прес.

Меркел сама е избрала музиката, която да отекне по време на церемонията. Една от песните бе на източногерманската пънк дива Нина Хаген.

Просълзена от вълнение Меркел си припомни 16-те години на власт, които са били богати на емоции и на събития, които често пъти са подлагали силите ѝ на изпитание. Канцлерката представи и своя приемник Олаф Шолц.

По време на събитието Меркел, която е учен по образование, подчерта, че пандемията е показала колко е важно хората да имат доверие в политиката и в науката, но също и колко крехко може да бъде това доверие.

По повод музиката на прощалното събитие Меркел поясни, че тя ѝ напомняла нейните 20 години в комунистическа Източна Германия.

Канцлерката, която е известна с предпочитанията си към класическата музика и операта, сподели относно песента на източногерманската пънк дива Нина Хаген "Du hast den Farbfilm vergessen" (Ти забрави цветния филм), че тя е била силен момент от нейната младост и че все още е свирена в района, който е бил нейният избирателен район.

Меркел е родена в Хамбург, но после баща ѝ, който е бил пастор и преподавател, е решил да отведе цялото семейство в Източна Германия, за да проповядва евангелието.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?