Меркел: Миграционният наплив от 2015 г. няма да се повтори

Меркел: Миграционният наплив от 2015 г. няма да се повтори

Германският канцлер Ангела Меркел повтори в сряда обещанието си, че огромният миграционен наплив от 2015 г. няма да се повтори, предаде Асошиейтед прес.

В първата си реч в парламента, откакто миналата седмица встъпи в длъжност за четвърти мандат на поста, Меркел призна, че дебатите за миграцията "и до ден днешен поляризират" страната.

Германия, която между 2015 и 2016 г. допусна на своя територия над 1 милион мигранти, може да се гордее със себе си, заяви тя. "Разбира се, вярно е и че това беше извънредна хуманитарна ситуация. А подобна хуманитарна ситуация не трябва да се повтаря", добави Меркел.

Германският канцлер призна, че споразумението с Турция от 2016 г. за ограничаване на миграцията има много противници, но даде да се разбере, че "винаги ще го защитава".

Ислямът е част от германското общество, заяви в речта си Меркел, цитирана от ДПА.

"Очевидно е, че нашата страна носи отпечатъка на християнството и юдаизма. Но в същата степен е вярно и че при положение, че сред нас живеят 4,5 млн. мюсюлмани, тяхната религия, ислямът, също е станала част от Германия", се аргументира Меркел.

Споделяне

Още от Европа