Меркел отпътува за Индия с военен самолет, след като правителственият се повреди

Меркел отпътува за Индия с военен самолет, след като правителственият се повреди

Германският канцлер Ангела Меркел бе принудена да отпътува за Индия с военен самолет, след като правителственият ѝ претърпя технически проблем, преди да излети от Берлин в неделя, предаде ДПА, цитирана от БТА.


Меркел, заедно с делегация от министри, бизнес ръководители и журналисти, трябваше да пътува с правителствения самолет "Конрад Аденауер", специално оборудван Еърбъс А340, кръстен на германския канцлер от времето след Втората световна война.

Репортер на ДПА, който пътува заедно с Меркел, съобщи, че делегацията в момента лети със самолета "Курт Шумахер", военнотранспортен Еърбъс А310, кръстен на някогашния лидер на Германската социалдемократическа партия и по принцип използван за мисии на германската армия, Бундесвера.


Засега не е ясно какъв е бил проблемът с правителствения самолет.

На борда на военнотранспортния самолет липсват много от удобствата на ВИП-самолета, включително отделно помещение за срещи на канцлера. Въпреки възникналия проблем Меркел се очаква да пристигне по график в Делхи.


Меркел и съветниците ѝ пътуват в предната част на военния самолет, зад тях - четирима министри, после са представителите на индустрията, а най-отзад - журналистите.

"Сега всички сме под един покрив", каза член на делегацията.

Споделяне

Още от Свят