Меркел посъветва бежанците да се заселват в селските райони

Меркел посъветва бежанците да се заселват в селските райони

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че бежанците, които искат да се устроят в Германия, трябва да останат отворени към живот в по-рядко населени райони, вместо в големите градове, и да проявят малко любознателност към германската култура, съобщи бТВ, като цитира ДПА.

"Очакваме онези, които идват тук, да спазват законите ни, да са малко по-любознателни за живота ни", каза Меркел в седмичното си видео обръщение.

От 2015 г. Германия е приела над 1 милион мигранти и бежанци и оттогава се бори с политическия и социалния натиск около интегрирането на новопристигналите.

Меркел призна, че много мигранти предпочитат да живеят в големите градове, но често може да е трудно да си намерят подслон и препитание там.

"Затова моят съвет е да останат в селските райони, където на пръв поглед може да е малко непривлекателно", посочи канцлерката. "Защото често на тези места хората могат по-добре да се погрижат за интересите на бежанците и да ги интегрират", аргументира се тя.

Меркел добави, че новодошлите в Германия трябва да приемат "ценностите, на които се основава тази страна; толерантност, отвореност, религиозна свобода, свобода на изразяване".

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?