Меркел призова Русия да сложи край на "ужасната" ситуация в Сирия

Ангела Меркел, ЕПА/БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел призова днес Русия да сложи край на "ужасното" насилие в сирийския град Алепо, заявявайки, че Москва има голямо влияние върху сирийското правителство, съобщи Ройтерс.
 
Меркел посочи, че международното право не дава никакви основания за бомбардировки над болници и че Москва трябва да помогне да бъде сложен край на ескалиращото насилие в Сирия.
 
Германското правителство призова по-рано днес Русия и Иран като ключови поддръжници на сирийския президент Башар Асад да използват влиянието си за спиране на ескалацията на насилието в Сирия, така че хуманитарните доставки да могат да стигнат до мирното население там.
 
В отговор на въпрос дали страната му подкрепя налагането на санкции на Москва заради ролята ѝ в бомбардировките говорителят на федералното правителство Щефен Зайберт заяви, че Германия разбира, че трябва да бъдат разглеждани всички възможности, но че водещият приоритет на официален Берлин е постигането на примирие.
 
"Смятаме, че Русия и Иран в частност са длъжни да използват влиянието си върху режима на Асад за спиране на ескалацията на насилието и страданията на гражданското население", каза Зайберт на редовната си пресконференция.
Споделяне

Още от Свят