Мерките за сигурност в редица градове на САЩ са засилени

Мерките за сигурност в редица градове на САЩ са засилени

Ню Йорк, Бостън, Чикаго, Лос Анджелис и други градове в САЩ засилиха мерките за сигурност след смъртоносните терористични атаки в Париж, но представителите на силите за сигурност заявиха, че това са превантивни действия, а не отговор на определена заплаха, съобщи Ройтерс.

В Ню Йорк служителите от контратерористичното звено на полицията и други специални части са били разгърнати в районите, посещавани от туристи, както и около френското консулство в Манхатън.

В най-посещаваните райони от града са разположени екипи като предпазна мярка, за да осигурят полицейско присъствие и чувство за сигурност у обществото, докато ние следим развиващата се ситуация отвъд Океана“, казва се в изявлението на нюйоркската полиция.

”Градът е постоянно нащрек, ние тясно взаимодействаме с нашите федерални колеги, с ФБР и с други. Затова ние сме винаги готови, но всеки път, когато се случат подобни терористични атаки, това ни служи за напомняне за необходимостта да бъдем бдителни“, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?