Мерцедес на бивш шеф на ФК "Славия" взривен до софийско училище

Взривен е мерцедесът на Любчо Василев - бивш президент на футболен клуб "Славия". Бомбата е избухнала на около 10 метра от 149 -то СОУ "Иван Хаджийски" в кв. Овча купел-2, съобщи БНР.

Хора от квартала отбелязват като чиста случайност факта, че няма пострадали, защото учениците имали навик да се събират пред блок № 43, където е бил паркиран мерцедесът. Заради взрива, следобедните занятия в училището бяха отменени.

При експлозията са изпочупени стъклата на партера и входната врата на блока.

По първоначални данни 42-годишният Василев, който е шофирал автомобила, живее в същия блок. Автомобилът "Мерцедес S класа с номер С8555 MH е фирмена собственост.

Версията на полицията е, че атентатът е бил за сплашване.

Собственикът на унищожения автомобил е имал преди години общ бизнес с разкъсания в асансьор бизнесмен Стоил Славов. Той бе сред лидерите на бившата силова групировка СИК, в чиято административна сграда на ул. "Джеймс Баучър" 87, бе убит в началото на годината. БНР припомни, че преди три седмици неизвестни отвлякоха сина на президента на "Славия" Венцеслав Стефанов, също свързван с групировката.

Взривът се е задействал към 10,30 часа. Полицията разполага със свидетел, който преди взрива е видял подозрителен мъж, който обикалял около автомобила. След като бомбата гръмнала, мъжът побягнал по улиците в квартала.

Още от България