Мерцедес оцвети болида си в черно за новия сезон във Формула 1

Мерцедес оцвети болида си в черно за новия сезон във Формула 1

Мерцедес оцвети болида си в черно за началото и целия сезон във Формула 1. Той започва през този уикенд в Австрия, а шампионите при конструкторите решиха по този начин да подкрепят не само движението срещу расизма, а и срещу всички видове дискриминация.

"Когато Формула 1 се завърне на пистата този уикенд в Австрия, тя ще го направи в един тотално променен свят от последното ни събиране в Мелбърн през март. Нашият спорт бе обединен в глобалната борба срещу пандемията от коронавирус чрез проекта "Питлейн", както и в движението Black Lives Matter. То ни показа колко много сме изостанали в битката с расизма и всички други форми на дискриминация", обявиха от "Мерцедес".

"Като отбор, ние използвахме последните няколко седмици за изслушване на мнения от нашия собствен екип. Използвахме този шанс, за да се поучим и да подобрим състоянието на отбора ни в бъдеще. Гордеем се с настоящата ни среда и ценностите на нашия екип. Ценим високо всеки член на отбора, както и те самите ценят "Мерцедес". В нашата организация обаче едва 3% от работниците принадлежат на малцинствена етническа група и само 12% са дами. Липсата на разнообразие ни показва, че трябва да търсим талант по друг начин - във всички слоеве на обществото, които до момента не сме изследвали", се добавя в съобщението.

"Сигурни сме, че отборът ни ще бъде по-силен, ако той бъде отворен към всички хора. Възнамеряваме да съсредоточим усилията ни именно в осъществяването на тази философия", завършват изявлението си от лагера на "Мерцедес".

Споделяне

Още от Спорт

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?