Месо от клонирана крава се продавало в магазини във Великобритания

Британската агенция за безопасност на храните потвърди, че говеждо месо от клонирано животно е проникнало в търговската мрежа миналата година, предадоха световните агенции.

Службата съобщи това след разследване, предизвикано от изявленията на британски фермер пред  в. "Интернешънъл хералд трибюн", че продава мляко от крава, потомка на клонинг. Продажбата на такива продукти е забранена в Европейския съюз.   

При разследването било установено, че два бика, родени във Великобритания от крава, клонирана в САЩ, били заклани. Месото на едното животно било пуснато в търговската мрежа.

Тези разкрития могат да предизвикат силни тревоги в земеделските среди във Великобритания, където се водят разгорещени спорове за храните, произхождащи от клонирани животни и потомството им.

Фермерът заявил пред "Интернешънъл хералд трибюн", че всеки ден смесва млякото, издоено от крава,  потомък на клонирано животно, с млякото от останалото стадо. Той добавил, че продава ембриони от това животно на скотовъди в Канада. 

Споделяне

Още от Европа