Местан: Да не правим Близнашки жертва на анти-ДПС настроенията

Местан: Да не правим Близнашки жертва на анти-ДПС настроенията

"Не превръщайте господин Близнашки в жертва на анти-ДПС настроенията", призова лидерът на ДПС Лютви Местан. Той потвърди информацията на Mediapool, че бившият служебен премиер и активен участник в протестите срещу депутата от ДПС Делян Пеевски Георги Близнашки е привлечен като експерт на ДПС в парламентарната комисия за промени в конституцията.

"ДПС е достатъчно зряла партия. Ние може да сме били критични към Георги Близнашки като премиер, но аргументите на конституционалиста Близнашки трябва да бъдат чути", коментира Местан в петък сутринта пред Нова телевизия.


Георги Близнашки е сред най- гласовитите противници на предложената от правосъдния министър Христо Иванов съдебна реформа, срещу която се обяви и ДПС. Професорът окачестви идеите за промени в основния закон като "изнасилване на конституцията", "тържество на глупостта" и пр., като едновременно с това предприе персонална атака срещу Иванов, който за пръв път стана министър в неговия кабинет.

По думите на Местан Близнашки има много ясна, експертна, гражданска позиция по темата промени в конституцията.

"Той няма да бъде експерт на ДПС, а експерт от експертизата, от която ще черпи опит парламентарната конституционна комисия”, разясни Местан пред репортери в парламента.

Той не пожела да коментира предишните позиции на Близнашки, който беше сред най-отявлените противници на назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Запитан за промяната в отношенията между ДПС и Близнашки, Местан отговори, че те били плод на "носталгия по лятото на 2013 г."

Споделяне
Още по темата
Още от България