Местан: Да не правим Близнашки жертва на анти-ДПС настроенията

Местан: Да не правим Близнашки жертва на анти-ДПС настроенията

"Не превръщайте господин Близнашки в жертва на анти-ДПС настроенията", призова лидерът на ДПС Лютви Местан. Той потвърди информацията на Mediapool, че бившият служебен премиер и активен участник в протестите срещу депутата от ДПС Делян Пеевски Георги Близнашки е привлечен като експерт на ДПС в парламентарната комисия за промени в конституцията.

"ДПС е достатъчно зряла партия. Ние може да сме били критични към Георги Близнашки като премиер, но аргументите на конституционалиста Близнашки трябва да бъдат чути", коментира Местан в петък сутринта пред Нова телевизия.


Георги Близнашки е сред най- гласовитите противници на предложената от правосъдния министър Христо Иванов съдебна реформа, срещу която се обяви и ДПС. Професорът окачестви идеите за промени в основния закон като "изнасилване на конституцията", "тържество на глупостта" и пр., като едновременно с това предприе персонална атака срещу Иванов, който за пръв път стана министър в неговия кабинет.

По думите на Местан Близнашки има много ясна, експертна, гражданска позиция по темата промени в конституцията.

"Той няма да бъде експерт на ДПС, а експерт от експертизата, от която ще черпи опит парламентарната конституционна комисия”, разясни Местан пред репортери в парламента.

Той не пожела да коментира предишните позиции на Близнашки, който беше сред най-отявлените противници на назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Запитан за промяната в отношенията между ДПС и Близнашки, Местан отговори, че те били плод на "носталгия по лятото на 2013 г."

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?