Местан обмисля ДПС да реди евролистата си публично

ДПС възнамерява да "покаже" на журналисти как ще подреди листата си за европейските избори в края на месец май. Това стана ясно от думите на лидера на партията Лютви Местан в петък.

"Умуваме с колегите журналистите да бъдете свидетели как се подрежда листата на ДПС за евроизборите", каза пред репортери в кулоарите на парламента Местан.

В отговор на въпрос за номинациите от местните структури на партията Делян Пеевски да бъде кандидат за евродепутат, Местан каза, че това е тема на отделен разговор и се обмисля открито за медиите заседание, на което ще се подрежда листата.

"Ще видите как в тази партия, за която твърдите, че е по-особена, се взимат решения", посочи той. Местан не уточни кога ще бъде това, но по думите му ще се случи до 17 април.

Според депутата от ДПС Четин Казак пък част от избирателите на партията припознават Делян Пеевски като свой еврокандидат, въпреки че не се явява често в пленарна зала и е използвал само веднъж правото си на законодателна инициатива.

"Не са много народните представители, които упражняват правото си на законодателна инициатива, тъй като не това е само задачата на един народен представител, така че общо взето нашите избиратели или част от тях, тези, които са участвали в номинацията на г-н Пеевски, са преценили, че той би могъл да бъде полезен не само чрез конкретното упражняване на каквато и да е законодателна инициатива", каза Казак.

Споделяне

Още от България