Местан обяви, че му се приписват нарушенията на колата на Карадайъ

Местан обяви, че му се приписват нарушенията на колата на Карадайъ

Прокуратурата обявява за мои нарушения на пътя, които са направени от служебния автомобил на бившия организационен секретар, а сега лидер на ДПС Мустафа Карадайъ. Това обяви в сряда Лютви Местан пред бТВ. Преди седмица той каза, че ще съди за клевета прокуратурата и КАТ заради представена пред съда справка, че има един акт и 13 фиша за превишена скорост.

"Това не е просто лъжа, а квалифицирана клевета. Ако е вярно, че тези нарушения са извършени от мен, аз няма да си поискам книжката обратно никога, но ако не е вярно, тя трябва да понесе отговорност", каза Местан.

Той показа два от фишовете, за които вероятно говори прокуратурата.Те са за един и същи автомобил и са за превишения на скоростта в периода когато Лютви Местан е бил лидер на ДПС. По думите му нарушенията са извършени от колата, която тогава е возила Мустафа Карадайъ.

"От 2013 година до април 2017 година нямам и секунда зад волана, не съм изминал и милиметър като шофьор и това може да се докаже от Националната служба за охрана", казанастоящият лидер на ДОСТ. Той каза още, че за 30 години шофьорски стаж има само едно документирано нарушение и то е преди много години.

Лютви Местан изрази мнение, че кампанията срещу него е подготвена от ДПС, които били притеснени от бъдещият резултат на ДОСТ на евроизборите на 26 май. "Притеснителното е, че атаката е от ДПС, но идва през прокуратурата", каза политикът.

Срещу Местан се води дело за убийство по непредпазливост на бебе. Трагичният инцидент се случи през април на кръстовище на главния път за Маказа. Местан е бил на път без предимство, когато в неговата кола се е врязала друга, която най-вероятно се е движела с превишена скорост, но на път с предимство. Казусът е сложен, защото може да се окаже, че и двата автомобила са били в нарушение на правилата.

Местан препоръча да се обърне внимание и на шофьорското минала на втория участник в инцидента. Той посочи, че доскоро в профила на другия водач във "Фейсбук" е имало над 30 клипа, документирали "брутални нарушения на Закона за движение по пътищата, които обясняват и катастрофата".

"Става въпрос за един откровен камикадзе. Има превишения на скоростта със 70, 80 до 100 км/ч", казалидерът на ДОСТ. Клиповете вече били изтрити.

Описвайки катастрофата, Местан за пореден път обясни, че колата му е била ударена, докато се е намирала в собствената си лента, като другият автомобил е напуснал своята.

Той показа и снимки, от които се вижда че щетите по неговия автомобил са като от челен удар, а лявата страна, която би поела удара, ако не е бил спазил предимство, е без поражения.

Споделяне

Още по темата

Още от България