Местан отрече ДПС да иска отстраняването на здравния министър

Лютви Местан. Сн. БГНЕС

"Абсолютна, груба провокация, предполагам на опозиционни среди, е появилата се информация за искана от ДПС оставка на здравния министър Таня Андреева. Не е обсъждан въпрос за оставката на който и да е министър", заяви в кулоарите на парламента в четвъртък лидерът на партията Лютви Местан по повод на медийни публикации. В тях се твърди, че движението е оттеглило доверието си от министъра, за което свидетелствали " източници от парламента".

Местан отрече също това твърдение да е било "артикулирано" от депутат на партията.

Лидерът отново припомни, че "не стои въпрос за ремонт изобщо на кабинета, поне до евроизборите през май". Дотогава дори нямало да се разисква и далеч по-естественият, по думите му, процес на персонални смени в състава на Министерския съвет.

"Заявявам, повтори той, че ДПС няма в дневния си ред тема "оставка на министри", стоим зад кабинета и всичко останало е груба опозиционна провокация, от която се разграничавам категорично."

Местан отбеляза, че във всички министерства има много работа, която трябва да бъде свършена, и това ще стане в условия на коректен диалог между политическите сили, които са зад правителството, Народното събрание и Министерския съвет.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?