Местан: Партийно правителство няма шансове за дълъг живот

На 14 март Централният съвет на ДПС ще приеме критериите и процедурата, по които ще се номинират кандидатите за народни представители на партията, заяви в Добрич нейният лидер Лютви Местан.

”Алтернативата на това управление е правителство на националните приоритети. В кабинета като състав трябва да преобладава експертно-политическото начало. Ние смятаме, че следващият кабинет, независимо дали е еднопартиен или кабинет на широкото съгласие, или коалиционен, ако в него влизат партийни функционери, той е партиен в тесния смисъл на дума, той не би имал шансове за дълъг живот”, коментира Местан.

В Добрич Лютви Местан и евродепутатът от ДПС Филиз Хюсменова се срещнаха с партийния актив на движението. Задачата пред местните партийни структури е да не губят позициите от последните парламентарни избори и да спечелят поне един депутатски мандат, въпреки че мандатите за Добрички многомандатен избирателен район сега ще бъдат намалени от 7 на 6.

”Това е екзистенц-минимума, който трябва да реализираме, за да съхраним мандата,  който за съжаление ни беше откраднат от политическото инженерство на Бойко Борисов, защото Корман Исмаилов и Касим Дал станаха патерица на Бойко Борисов с нашите гласове”, обяви Местан.

Споделяне

Още от България