Местан: Паскалев и БСП да не се бъркат в работата на съда

Лютви Местан

Лидерът на новосформираната партия ДОСТ Лютви Местан призова Костадин Паскалев и БСП да не се бъркат в работите на независимия български съд, предаде Дарик. В неделя Лютви Местан гостува в Благоевград на първата учредителна областна конференция на партията си.

"Искам да изпратя един много кратък хабер на един отново активиран член на ръководството на БСП от Благоевград - Костадин Паскалев, който онази сутрин по една национална телевизия отправи призив към съда да не регистрира партия ДОСТ", заяви Местан.

"Господин Паскалев изглежда бърка времената, в които живеем. Можеше да разпорежда на съда и го правеше в годините на тоталитарното управление на онзи диктатор, на чийто паметник в Правец, те, уж социалисти, членки на Партията на европейските социалисти, положиха венци пред паметника на диктатора Тодор Живков. По времето на управлението на този диктатор ръководството на партията на Паскалев можеше да разпорежда на съда кого да регистрира и кого - не, кого да осъди и кого да помилва. Но България вече е член на ЕС и НАТО и за Паскалев е полезно да знае, че такава груба намеса в работите на съда в условията на демокрация не е възможно", допълни той.

"Но вие се замислете защо наследниците на комунистическата партия днес се боят от регистрацията на ДОСТ. Защото искат да спечелят президентските избори, а ако ДОСТ бъде регистрирана като партия с нашата много ясно евроатлантическа ориентация ние няма да подкрепим кандидата на проруските евразийски сили в българската политика", увери Лютви Местан. Според думите му ДОСТ ще даде рамо на онзи кандидат за президент, който е истински евроатлантик, истински натовец и европеец.

"И те знаят, че ако ДОСТ се регистрира ДПС няма да може да даде решителна подкрепа за избора на ляв кандидат, както това се случи през 2001 година. И затова ще направят всичко възможно да ни попречат на регистрацията", подчерта Местан и призова съдът да прояви безпристрастност и да даде регистрация на новата партия без забавяне и протакане.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?