Местан се похвали с партийни членове преди регистрацията на ДОСТ

Местан се похвали с партийни членове преди регистрацията на ДОСТ

Още преди новата партия на Лютви Местан – ДОСТ, да се регистрира в Софийски градски съд, лидерът ѝ се похвали с "нечуван" интерес към нея.  "Преди да се е случила партията, тя се случи в сърцата на хиляди хора", каза той на пресконференция в парламента.  "Само за 4-5 дни над 12 000 души станаха членове на партията ДОСТ", обяви Лютви Местан. 

Той съобщи, че вече са готови документите за регистрацията на партията в съда. Местан очаквал "Темида да остане сляпа за внушенията, че ДОСТ е протурска партия".

"Ние сме светска партия и никога няма да открием предизборната си кампания в джамия", допълни той. Той обаче отказа да коментира забраната за носенето на бурки в Пазарджик. Това не е политически въпрос и би било грешно очакването ДОСТ да има специфично отношение към подобни теми, заяви Местан.

Опитът за подценяване на ДОСТ е зле прикрит тактически ход. Ако бяхме без потенциал, никой нямаше да се занимава с ДОСТ и вече четири месеца да сме обект на атака, коментира още Местан.

За отношенията с ДПС Местан посочи, че той и колегите му отцепници от ДПС не гледат нито назад, нито надолу. Ще се борим за доверието и на избирателите на ДПС, и на ГЕРБ, и на десните партии, защото ясно са заявихме като натовска, европейска, антиолигархична партия.

Споделяне

Още по темата

Още от България