Местан се самоописа като Троянски кон на евроатлантизма в проруската олигархична партия ДПС

Д-р Николай Михайлов. Снимка: БГНЕС

"Местан се самоописа на тази пресконференция като Троянски кон на евроатлантизма в проруската олигархична партия ДПС, на която беше до вчера лидер. Какъв Троянски кон на лидерско място е бил този човек и как е могъл да понесе тази своя роля при такава ярка обвързаност с евротлантическите ценности при един проруски Ахмед Доган, който, както стана ясно, при това го е назначил на това място".

Така психиатърът д-р Николай Михайлов коментира в четвъртък пред БНР пресконференцията на отстранения лидер на ДПС Лютви Местан.

"Основен адресат на това, което говори Местан, е широката българска публика, която трябва да разбере, че той не е протурски ориентиран, което е крайно неубедително. Историята на неговата евакуация в турското посолство беше описано комично като някакво късно издание на мюсюлманската хиджра. Той бяга, за да спасява живота си, предполага се, от руската агентура в България, на която Доган и антуражът му са пета колона, в Турция. Междувременно казва: в никакъв случай не съм протурски ориентиран, аз съм проевропейски и пронатовски ориентиран. Това от сега нататък ще звучи нонстоп, защото ще представлява неговата паническа самозащита", продължи с разбора си психиатърът.

Според него Местан смятал да се ориентира към Реформаторския блок и по-специално към ДСБ.

"Ако планът на Местан-2 бъде реализиран, оттук нататък той поставя под въпрос идентитета на ДПС, или още по-точно на турския етнически състав в България", смята той.

Николай Михайлов завърши разбора на пресконференцията, определяйки я като хаотична, не "без субкултурното журналистическо присъствие, държа да го кажа, защото е нетърпимо".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?