Метрото - до бул. "Цариградско шосе" от 25 април

От 25 април първата линия на метрото в София ще е от станция "Цариградско шосе" до станция "Обеля", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Във вторник сутринта са започнали експерименталните пътувания на влакове в участъка между метростанцията от спирката при Интер експо център" на бул. "Цариградско шосе", през "Младост 3" и "Младост 1".

Фандъкова се запозна и с хода на реконструкцията на подлеза на бул. "Кн. Мария Луиза" при Централната автогара и Централната жп гара, който ще е изход на метростанцията за втората линия на метрото.

В подлеза при гарата се инвестират 200 хиляди лева, а ремонтът обхваща цялостно участъка, тъй като той е с откраднати електрически кабели, без осветление и в много лошо експлоатационно състояние

Вече е готов подлезът при музея "Земята и хората" на бул. "Черни връх", а на 18 април започва и ремонтът на транспортния и на пешеходния подлез при НДК.

Общината е предвидила половин милион лева за ремонти на други подлези през тази година. Десет от тях са по "Ботевградско шосе", други два са при бул. "Ситняково" и ул. "Гео Милев" и пред Румънското посолство.

През 2011 година с 200 хиляди лева бяха извършени ремонти и освежаване на 15 подлеза, като само на един се е наложила подмяна на осветлението заради вандалски прояви в него.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?