Метрото стига до летището през април

Софийското метро ще стигне до летището през април следващата година, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която в четвъртък провери хода на строежа на метростанцията до аерогарата.

Инспекцията установи, че по линията до летището са извършени 72 процента от дейностите, а метростанцията ще бъде покрита до края на ноември.

"Тази метростанция ще е лицето, което ще види всеки влизащ в София”, каза кметът. Тя обясни, че по проект в салона на станцията ще има статуята на Орфей, четири живи дървета и пейки, които трябва да карат пътниците да се чувстват уютно.

"Най-важното е, че бързият и удобен градски транспорт стига до летището”, каза Фандъкова.

Тя допълни, че по метролъча до Бизнеспарка в "Младост 4" е изпълнена около 60 процента от работата и се работи по компенсирането на забавени заради лошото време дейности, за да може около 20 ноември да се пусне движението в изцяло реконструирания участък на бул. "Александър Малинов".

През следващата година ще бъде ремонтирана и останала част от булеварда, информира кметът Фандъкова. Тя каза, че до края на ноември ще приключи и ремонтът по ул. "Обиколна" в жк "Дружба".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?