Между 5 и 7 кандидати с интерес да купят Олимпик Еърлайнс

Няколко гръцки и чуждестранни въздухоплавателни и финансови компании са проявили интерес към закупуването на гръцкия национален превозвач Олимпик Еърлайнс на първата фаза от поредния търг за приватизацията на държавната авиокомпания, съобщи АФП, цитирана от БТА. Последният опит за продажбата на дружеството се провали при управлението на предишното гръцко правителство на ПАСОК от 2000-2004 г.

Въпреки големия брой кандидати, министрите на икономиката Георгиос Алогоскуфис и на транспорта - Михалис Лиапис, декларираха "сдържан оптимизъм" след днешната си среща, посветена на разглеждането на предварителните заявки на кандидат-купувачите, допълва АФП.

Според гръцкото радио Флаш броят на кандидатите е 7, според атинската агенция АНА той е над 5, пише АФП.

Държавната авиокомпания Олимпик Еърлайнс беше създадена през декември 2003 г, в резултат на преструктурирането на затъналата в дългове Олимпик Еъруейз, като наследи от нея летателната част.

Според последните официални данни, през 2003 г. Олимпик еърлайнс е натрупала загуби в размер на 23 милиона евро. Нейният предшественик Олимпик Еъруейз приключи 2002 г. с акумулирани загуби от 500 милиона евро, припомня АФП.

Споделяне

Още от Бизнес