Между свои

 “По принцип не съм човек, който говори празни приказки”, заяви в понеделник Даниел Вълчев, който преди ден се изправи срещу Милен Велчев с думите:”Единственото нещо, което ме спира да кажа какво мисля за вас, г-н Велчев, е присъствието на Негово величество”. Но при журналисти, в отсъствието на Негово величество, Вълчев пак не пожела да каже какво точно си мисли за Велчев. Милен Велчев, който бе посочен като организатор на манипулацията на изборите в ущърб на Панайотов, заяви пред БНТ, че не се вълнува какво мисли за него някой, “който си е внушил, че конгресът е готов да гласува в определена посока и тези сметки се окажат неверни”.

Той определи изблика на Даниел Вълчев като “неприятен симптом за опити за продължаване на интриги”.

“Това са вътрешнопартийни проблеми, които ще бъдат разрешени. Ние сме достатъчно големи и зрели хора, за да ги решим”, коментира в същото време Даниел Вълчев.

“За кончината на НДСВ се заговори преди да бъде учреден. Това е една от стабилните политически сили в страната. Колкото пъти се каже, че НДСВ си отива, толкова пъти успяваме да докажем, че и идеята и организацията са живи”, каза още Вълчев.

Запитан трябва ли НДСВ да остане в тройната коалиция, Милен Велчев обясни:” “Не можем да си затваряме очите пред факта, че голяма част от нашите членове, активисти, включително и присъстващите на конгреса, продължават да не одобряват присъствието ни в тройната коалиция и по всичко личи, че това е, може би, една то причините за лошото ни представяне на евроизборите”.

Според него обаче делегатите едва ли са щели да вземат решение за излизане от управлението, ако това предложение е било подложено на гласуване, въпреки че залата го аплодира.

Пред БНР новоизбраният член на партийното ръководство Владимир Каролев обясни, че по време на избора на членове на Политическия съвет делегати, използващи името на Соломон Паси, са агитирали да се гласува против Милев Велчев.

“Аз съм абсолютно сигурен, че г-н Паси не би си позволил подобни манипулации, но това е пример как хора са злоупотребявали с неговото име”.

Той повтори позицията си от неделя, че НДСВ трябва да остане в управляващата коалиция. “Участието в тази коалиция е много вредно за НДСВ като партия. Това го виждаме абсолютно всички, “ призна Каролев, но подчерта, че излизането на жълтите от управлението ще позволи на БСП да осъществи неразумната си политика или ще доведе до предсрочни избори.

Две популистки движение – “фалшивият патриотизъм на “Атака” и “идеалистичния патриотизъм и празно бърборене на Бойко Борисов”, ще получат много по-широко представителство и така ще застрашат модерното развитие на България, заяви Каролев.

Споделяне

Още от България