Международна кръгла маса ще обсъжда проектът АЕЦ "Белене”

"Проектът АЕЦ Белене и европейската енергийна сигурност: българските дилеми" – това е темата на кръглата маса, която организират евродепутатът Надежда Нейнски (ЕНП) и Българската асоциация за външна политика с подкрепата на Фондация "Конрад Аденауер". Тя ще се проведе на 26 април, понеделник, от 10.00 ч. в зала "Изток" на Народното събрание.

Проектът АЕЦ Белене е пряко свързан с европейската енергийна сигурност, която е сред приоритетите на ЕС. Строежът на АЕЦ Белене в момента предизвиква една от най-горещите дискусии в България. Затова кръглата маса цели да представи максимално широк кръг от гледни точки за стратегическите измерения на проекта, неговата икономическа ефективност, както и геополитическото му влияние в контекста на общата външна политика и политика за сигурност на ЕС.

Ще участват народни представители, министри, председатели на парламентарно представените партии в България, депутати в Европейския парламент, експерти, сред които евродепутатът и докладчик в ЕП за напредъка на България Джефри ван Орден, лидерът на Синята коалиция Мартин Димитров, посланикът на Испания, председателстваща ЕС, Хорхе Фуентес, посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, посланикът на Великобритания Стив Уилямс, посланикът на Италия Стефано Бенацо, зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Мая Христова, вицепрезидентът на Атомстрой-Експорт Генадий Тепкян.

Споделяне

Още от България