Международната федерация на футболистите се възмути от Марешки

Международната федерация на професионалните футболисти (FIFPro) остро се възмути от признанието на новоизлюпения футболен бос у нас Веселин Марешки, че смята да тества играчите на "Локомотив" (Пловдив) с детектор на лъжата.

 

От организацията призоваха ръководството на клуба да се извини на футболистите си, което бе последвано от уточнението на клуба, че всъщност ставало дума за психологически тестове и не е имало въпроси за уговорени срещи.

 

"Това е абсурдно. Първо, ръководството на клуба се поставя в опасност, отнасяйки се с играчите си като със заподозрени, макар да няма доказателства. Говорим за собствените им играчи. След критиките те стигнаха до заключението, че използването на детектора не е било правилно. За да компенсират, те излизат с историята за психологически тест, изпитващ лоялността на играчите. С това потънаха дори още повече", коментира генералният секретар на FIFPro Тео ван Сегелен.

 

"Играчите ни казаха, че искат да приключат това. Попитаха ни какво ще направим в тяхната ситуация. От три години имената им са свързвани с уговорени мачове. След това идва нов президент, който иска да тества лоялността им и те искат да докажат, че са честни", сподели и говорителят на Българската асоциация на футболистите Мила Христова.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт