Международната федерация отказа споразумение за щангистите ни с допинг

Международната федерация отказа споразумение за щангистите ни с допинг

Международната федерация по вдигане на тежести е отказала да преговаря с българската централа (БФВТ) за споразумение по повод 11-те национали, които в началото на март дадоха положителни проби за забранения анаболен стероид станозолол, съобщи президентът на БФВТ Неделчо Колев в четвъртък.

"Отказаха ни, независимо от факта, че вече се разбра, че не сме виновни за наличието на станозолол в добавката, която ползвахме. Викат ни на изслушване по време на световното първенство за юноши във Вроцлав, Полша на 10 юни. Имахме предложение от чужди адвокатски кантори да ни защитават, но това ще е свързано с много пари, и наехме български адвокат. То е ясно, че ще има наказание, но ще се опитаме поне за четиримата, които са заплашени от доживотна санкция (Иван Марков, Ивайло Филев, Демир Демирев и Милка Манева) да бъде мъмрене, за да не ги наказват доживот", коментира Колев.

Той предупреди клубовете, че БФВТ започва "активна политика по предотвратяване на употребата на допинг". По думите му "няма да проверява само нашата лаборатория, а и от международната федерация, така че правете си сметката".

Споделяне

Още от Спорт