МФ стартира конкурс за избор на шефове на Фонда на фондовете

МФ стартира конкурс за избор на шефове на Фонда на фондовете

Министерството на финансите (МФ) стартира конкурсна процедура за избор на съвет на директорите на Фонд мениджър на финансовите инструменти в България (Фонд на фондовете).

Целта е да бъде избрано ново ръководство, като подборът ще бъде проведен по максимално прозрачен, пазарно ориентиран и близък до бизнес-логиката принцип и въз основа на пазарни критерии, обещават от институцията.

След встъпване в длъжност на служебното правителство е направен детайлен анализ на ефективността на управление (процент на инвестирани средства и ефект от тяхното инвестиране; анализ на разходите и на процесите за управление) на Фонда на фондовете.

Предприети са мерки за оптимизация на структурата и процесите във ФМФИБ. През юли бе утвърден и нов устав на фонда. Министърът на финансите бе задължен да организира комисия за подбор на членове на новия съвет на директорите. Комисията включва управляващите органи по Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове, които имат финансово споразумение с Фонда на фондовете.

В момента е назначено временно ръководство на фонда до приключването на конкурсната процедура.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?