В. "Дейли експрес":

Миграцията предизвиква хаос в Германия, същото я чака Великобритания

Миграцията предизвиква хаос в Германия, същото я чака Великобритания

Изтекъл в медиите документ на германското вътрешно министерство разкрива потресаваща картина за имиграцията, съобщава британският в. "Дейли експрес", цитиран от БТА в сряда.

Материалът свидетелства за нарастваща престъпност и хаос и представя проблемите, с които се сблъскват училищата, опитващи се да се справят с притока на деца, които не знаят немски.

Служители също така изразяват опасения, че това може да доведе до размирици в градовете.

По данни на Федералната статистическа служба за три години в Германия са пристигнали 437 000 румънци и българи. Около 176 000 са дошли миналата година - с 40 000 повече, отколкото през 2011 г.

Кметът на Дуисбург се оплаква от живеещи в гета румънски цигански семейства, които пращат банди от деца да просят и крадат. В Берлин мигрантите се представят за туристи, идващи с групово пътуващи минибуси.

Те са настанявани в ужасни условия от банди, които ги записват като самонаети лица, за да могат да източват щедрата социална система, посочва изданието.

Според германския в. "Билд", който публикува подробности за доклада на вътрешното министерство, "документът изрично предупреждава за последиците за социалния мир".

Документът описва незаконни общежития, където често спят по 20 души в стая, "мръсни вътрешни дворове, препълнени кофи за боклук" и "шумни тълпи в ранните часове", отбелязва "Дейли експрес".

Докладът разказва за сцени на хаос в училища, където български и румънски деца, които не знаят немски, спъват напредъка на местните ученици. Престъпността, особено проституцията, рязко се увеличава в засегнатите от имиграцията райони.

Когато на 1 януари 2014 г. отпаднат визовите ограничения за гражданите на България и Румъния, Великобритания може да бъде залята от вълна от хора, търсещи работа и социални облаги. Но в Германия пролуката в закона означава, че в страната вече прииждат мигранти, което предполага тревожни последици, изтъква вестникът и цитира Щефан Майер от Християнсоциалния съюз в Бавария, според когото "злоупотребата със социалните помощи под прикритието на свободата на движение в ЕС трябва да бъде спряна".

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?