Михаел Шумахер може да се възстанови до три години

Михаел Шумахер

Има надежда Михаел Шумахер да се възстанови до три години, обяви в четвъртък специалистът от болницата в Гренобъл Жан-Франсоа Пайен след посещение в дома на седемкратния шампион от Формула 1. Шумахер си удари тежко главата при падане със ски в края на миналата година и през първите шест месеца бе лекуван именно в Гренобъл.

Първият успех при лечението на бившия пилот бе, че той успя да се събуди от изкуствената кома. След това Шумахер бе преместен в своя дом в Швейцария, а за него се грижи голям екип от лекари и рехабилитатори. В началото на октомври шефът на ФИА Жан Тод обяви, че Шумахер бележи голям напредък във възстановяването си.

Френският лекар обаче започна да говори за пълно възстановяване.

"Знаете, че съм обвързан с лекарска тайна. Мога само да потвърдя, че той вече е излязъл от комата. Сега е нужно търпение. Възстановяването след толкова тежка травма на главата преминава през няколко етапа. Очаквам то да завърши след една до три години. При него има всички благоприятни условия и се надяваме той да се оправи възможно най-скоро”, коментира френският лекар на радио РТЛ.

Споделяне

Още от Спорт