Михаил Ганев започва тренировки през февруари, но пропуска европейското

Михаил Ганев започва тренировки през февруари, но пропуска европейското

Световният шампион по борба Михаил Ганев ще може да поднови тренировки през февруари, но със сигурност ще пропусне европейското първенство през март. Това стана ясно в понеделник от думите на треньорът му Симеон Щерев и на директора на реанимацията в габровската болница д-р Георги Иванов.

Ганев бе намушкан с нож в нощта на Коледа в габровската дискотека "Текила". Извършителят Владимир Иванов бе заловен, а от полицията съобщиха, че е оказал съпротива при ареста. Отделно от това у него били намерени и три грама марихуана. Иванов работел като охранител в Испания, но си дошъл в България за празниците. До този момент той не е регистриран за криминални прояви.

Още в началото на разследването и далеч преди неговия край подадената информация за инцидента сочи световният шампион по борба за невинна жертва. В мелето пострада и братът на Михаил Ганев – Петър, който е с леки порязвания на ръката. Техен приятел - 33-годишният Калоян Косев от Севлиево, също бе ранен с нож в крака и след операция се възстановява в болница.

Информациите за възникването на побоя са доста противоречиви. От полицията обаче съобщиха, че в скандала в дискотеката са участвали петима души. Първоначално се е сбил и човек от компанията на световния шампион. Ганев се намесил по-късно.

"Мишо прекара спокойно нощта. Той се справя сам, без апарати. Няма опасност за живота му. След два дни го вадим от реанимацията, а до 12 дни сигурно ще го изпишем", съобщи д-р Иванов пред бТВ. "Две от петте рани са сериозни - едната е в гърба, другата в корема. Няма засегнати важни органи. Мишо е в съзнание, но се чувства отпаднал. Гледаме да не го натоварваме, защото може да има усложнения, добави той.

"За съжаление плановете на Мишо ще се променят. При това положение той вероятно ще пропусне европейското през март, но после има световно първенство, което е квалификация за олимпийските игри", коментира в ефира на телевизията Симеон Щерев. Според него действията на Владимир Иванов били на психопат.

Ганев заслужи второто място в годишната класация "Спортист на годината 2010" след съотборничката си в националния отбор по борба Станка Златева. Той получи 1363 т. В гласуването на журналистите.

"Мишо е много спокоен, весел човек. Дори, въпреки, че се смята, че борците са по-отворени, аз лично бих го определил като притеснително момче. Ако е станало нещо, той със сигурност е искал да предотврати скандала. Мишо никога не би направил конфликт. Подобно нещо може да го направи само психопат. Нормален човек няма да влезе с нож в дискотеката. Не знам как охраната го е пуснала. Мишо ми се обади вчера, искаше му се да ни успокои", разказа Симеон Щерев.

Споделяне

Още от България