Преди заседанието на НС за вота на недоверие:

Михаил Миков: Дали ще има кворум? Ще видим

Михаил Миков. Сн. БГНЕС

Председателят на Народното събрание Михаил Миков твърди, че не знае дали в петък ще се съберат достатъчно депутати, за да се проведе насроченото от него извънредното заседание, на което да бъде обсъден внесеният от ГЕРБ вот на недоверие. Миков заяви в четвъртък, че народните представители са информирани.

 

"Дали ще има кворум? Утре ще видим. Не бих искал да прогнозирам. Има народни представители, които със сигурност ще дойдат, други ще бъдат затруднени заради кампанията. Работа на всеки народен представител е да участва в заседанията на НС. И когато едно заседание се проваля заради липса на кворум, очевидно всеки трябва да носи своята отговорност", каза Миков, цитиран от БНР.

 

Според информация на Mediapool депутатите от управляващото мнозинство ще бойкотират заседанието и то ще пропадне поради липса на кворум. След внасянето на вота миналия петък от БСП коментираха, че не се притесняват от поисканата им оставка за провал в енергийната политика, но вотът трябвало да се гледа след изборите на 25 май.


"Заканите за този вот вървят от около 20 дни, месец. Очевидно целта е да се направи предизборно мероприятие от страна на ГЕРБ. Нямам функция да опазвам и да ограничавам изявите на народните представители. Всеки сам определя рамката на това, което говори. Опазил ме Господ да съм цензор", коментира шефът на НС.

Ако няма кворум, нормално е обсъждането да стане през следващата седмица, допълни той.

Споделяне

Още от България