Михаил Миков: Не ми се струва естествено мъж да ми праща сърца

Лидерът на БСП няма нищо против Кадиев да е кандидат за кмет на София

Лидерът на БСП Михаил Миков

"Интересно общуване между мъже". Така лидерът на БСП Михаил Миков определи писмото на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер до премиера Бойко Борисов, с което му благодари за подкрепата за Гърция. До подписа на Юнкер има изрисувано сърце.

"Не ми се струва естествено някой мъж да ми праща сърца", допълни лидерът на социалистите пред бТВ.

Според Миков Европейската комисия ще разбере, че това което правят управляващите в момента, е имитация на съдебна реформа.

На въпрос дали БСП е в изолация, след като не се подписа под промените в Конституцията, Миков обяви, че това не е изолация, а е позиция. Промените са самоцелни, далеч са от сериозните реформи в съдебната власт, смята Михаил Миков. Той напомни, че през януари БСП е подкрепила стратегията за съдебната реформа, но са очаквали това да започне с промени в законите и в краен случай да има промени в Конституцията.

Относно определението, че съдебната реформа на управляващите е "прасе с пилешки крака", той обясни, че когато поставиш голям корпус върху слаба конструкция, той се срутва.

"Кой е Радан Кънев?", попита Миков в отговор на въпрос как ще коментира обидите на Кънев към БСП. На обвиненията на Михаил Константинов, че БСП боледува от "социална шизофрения", той отговори, че Константинов е "платен наблюдател на десницата".

Миков е категоричен, че не би имал нищо против Георги Кадиев да е кандидатът на БСП за кмет на София. Нямам специални симпатии към никого от номинираните, нека софийската конференция да реши – да избере кандидата, с когото БСП-София ще постигне добър резултат, каза Миков.

В надпреварата освен Кадиев участват още социолога Михаил Мирчев и общинската съветничка Гергана Алексиева.

Споделяне

Още от България