Михаил Миков подари за рождения ден на Бойко Борисов "въздух под налягане"

Снимка: Facebook

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще подари футболна топка за днешния рожден ден (13 юни) на Бойко Борисов от името на институцията. Това е официална топка, с която се играе на Световното първенство по футбол в Бразилия.

 

В отговор на въпрос дали символът на подаръка е, че БСП прехвърля топката на ГЕРБ, Миков загадъчно отговори, че топката може да означава много неща.

 

"Всеки може да тълкува подаръка, както си иска, включително да тълкува топката като въздух под налягане", обясни Миков.

 

Стана ясно, че председателят на НС ще даде подаръка на протокола, за да го предадат на лидера на ГЕРБ, който е в САЩ в момента. Той подарявал топка, защото е актуално и тъй като сега "светът е футбол".

 

В същото време Бойко Борисов качи снимка в профила си във Фейсбук, на която се вижда как отбелязва рождения си ден в САЩ. Той е сниман с торта, оформена като... футболна топка, а върху нея има свещички, показващи на колко години става – 55. Борисов е предпочел да бъде облечен като футболист на европейския клубен шампион Реал (Мадрид). Той е сам на снимката, а усмивката му разкрива смесени чувства.

 

ГЕРБ пазят в тайна с какъв подарък ще дарят лидера си, стана ясно от думите на заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя обясни единствено, че не ставало дума за кафеварка (в отговор на закачката на Борисов към Миков, че последният му взел кафеварката, когато наредил да напусне отпуснатата му стая в парламента - бел. ред.).

 

Цачева каза, че най-добрият подарък за Борисов би бил оставката на премиера Пламен Орешарски. Изгледите това да се случи навръх рождения ден на лидера на ГЕРБ първо се оказаха малки, а второ - съвсем не се сбъднаха: правителството оцеля и при петия вот на недоверие, този път посветен на финансовото политика. А след него премиерът не подаде оставка, както искаше преди няколко дни лидерът на социалистите Сергей Станишев.

 

Пред медиите лидерът на псевдопартията "Партия на българските мъже" Росен Марков обяви, че ще подари на Борисов 10 килограма мармалад, приготвен от увехнали рози. Той ще препоръча на Борисов да го консумира с филийки хляб, намазвайки върху тях по-дебел пласт от сладкото. Причината за подаръка е постоянното парадиране на Борисов, че като малък много мазал филии.

 

Освен марамалад Марков щял да подари на лидера на ГЕРБ зайче на име Станишко.

Споделяне

Още от България