Михаил Миков предупреди за нови практики в купуването на гласове

Оформят се нови практики при "купуването на гласове", заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков по време на национално съвещание на министерството, посветено на охраната на изборите, на летния туристически сезон и на магистралите, както и на мерките срещу купуването на гласове.

Миков уточни, че се фалшифицират списъци с гласували лица. Едно е "купуване на гласове", друго е когато членове на секционни избирателни комисии допълват лица, които не са гласували и се пускат определени бюлетини, посочи той.

Според него има повтаряемост на местата, където се купуват гласове и за това ще има концентриране на силите в тези райони, посочи министърът. За първи път ще се работи и по кампания за превенция по опазване политическите права на хората.

Министърът обяви, че двата избора - за Европейски парламент и за Народно Събрание - ще представляват изключително натоварване за МВР и затова ще е необходимо силно взаимодействие между министерството, прокуратурата, ДАНС, местната власт и съответните избирателни комисии.

Споделяне

Още от България