Михайлова избяга от темата Чорни - СДС

След вчерашните анонси на Би Ти Ви, че Надежда Михайлова ще участва днес в сутрешния блок, за да говори по темата "Какво остава за СДС", зрителите се оказаха изненадани, когато тя не се яви.

Обяснението на Михайлова е, че участието ѝ е било анонсирано без нейното твърдо съгласие. Ние нямахме твърда уговорка, аз бях поканена, заяви днес пред журналисти Михайлова. От телевизията ѝ казали, че анонсът е бил качен на компютър и не е можело да бъде свален.

По-късно днес тя изпрати до медиите официално съобщение, в което оценява анонсирането на участието ѝ в сутрешния блок на БТВ като "непрофесионално" и "журналистическа спекулация". В съобщението се казва още, че Михайлова очаква извинение от телевизията.

За мен случаят приключи още снощи, когато Михайлова ми отказа участие, бе коментарът на водещия на сутрешния блок Николай Бареков. Той обясни, че е поканил Надежда Михайлова в качеството ѝ на лидер на СДС в четвъртък преди обяд, като я е уведомил, че преди нея ще има интервю с Майкъл Чорни, а след това ще говори и Иван Костов.

Михайлова се съгласи да участва и оцени като много важна темата за бъдещето на СДС след скандала с фондация "Демокрация", обясни Бареков. Уговорката все още е била в сила към 16.00 ч. вчера, когато Михайлова е получила писмено въпросите, по които ще говори. Не споделям практиката да се дават предварително въпросите, но го направих, каза водещият. Късно вечерта обаче Михайлова го е уведомила, че отказва участие. Бареков не пожела да каже какви аргументи е използвала.

Не можех да участвам в предаването, защото сутринта имам предизборни срещи и казах това на телевизията, бе обяснението на самата Михайлова пред журналисти. Предизборната ѝ програма за днес обаче беше ясна още по времето, когато тя е получавала предварителните въпроси за разговора в сутрешния блок на Би Ти Ви, тъй като бе разпратена на медиите малко след 16 ч.

Николай Бареков припомни, че това е вторият път, когато лидерът на СДС отказва вече анонсирано участие в сутрешния блок на телевизията. Преди време Михайлова бе приела покана да говори в качеството си на кандидат-кмет и се отказа, което наложи говорителят на партията Николай Младенов да ѝ адвокатства в ефир. Той обясни, че Надежда била преуморена след проведения разширен Национален съвет на СДС в Пловдив и помоли разговорът да бъде отложен с няколко дни.

Михайлова няма право да обвинява Би Ти Ви в непрофесионализъм, защото оценката за това дали една телевизия си върши работата или не, се дава от зрителите, а не от политиците, коментира официалното съобщение от пресцентъра на СДС журналистът.

На финала той пожела успех на изборите както на нея, така и на всички останали кандидат-кметове.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?