Мик Джагър рамо до рамо с премиера Дейвид Камерън на форума в Давос

Мик Джагър рамо до рамо с премиера Дейвид Камерън на форума в Давос

От присъда за употреба на наркотици през 1967 г. до посвещаване в рицарство от кралица Елизабет през 2003 г., преобразяването на Мик Джагър от рокендрол бунтар в любимец на британската държава е подробно документирано. Въпреки това феновете на "Ролинг Стоунс" едва ли някога са си мислели, че един ден ще го видят рамо до рамо с премиера от Консервативната партия - бастион на традиционалисти, които биха били скандализирани от младия Джагър, предава агенция Ройтерс във вторник.

Сър Мик, както той е известен след посвещаването си в рицарство, трябва да се появи на събитие, организирано от премиера Дейвид Камерън за популяризиране на Великобритания в рамките на срещата на най-богатите и влиятелни хора в света в Давос тази седмица.

Говорителят на премиера потвърди, че Джагър ще участва, но отказа да даде подробности за точната му роля.

Таблоидът "Сън", който първи съобщи новината за участието на Джагър, предложи няколко заглавия за песни на евентуалния дует. "Боецът от Даунинг стрийт" и "Не можеш винаги да получаваш това, което искаш (в една коалиция)" са напомняне за понякога нестабилния съюз на Камерън с либералните демократи.

Бившият премиер от Лейбъристката партия Тони Блеър, който винаги е бил фен на Джагър, веднъж му каза по време на вечеря през 90-те години на миналия век: "Искам да ви кажа, че винаги сте значели много за мен". Именно Блеър предложи певеца да бъде посветен в рицарство.

За сравнение Камерън и неговите консерватори досега никога не бяха свързвани с рок звезди, отбелязва Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят