Мика Зайкова прогнозира, че до края на август ще има актуализация на бюджета

Мика Зайкова

До края на август ще бъде гласувана актуализацията на бюджета, обяви депутатът от "Има такъв народ" Мика Зайкова, въпреки че в понеделник партиите не постигнаха консенсус по въпроса.

По думите ѝ мотивите на служебния кабинет да настояват за такава са "верни, но малко остарели". Според нея заради високите цени на тока ще се стигне до по-висока инфлация, поради което трябват повече пари за пенсии и социални помощи.

Преди няколко дни обаче съпартиецът на Зайкова и предложен за финансов министър от ИТН Пламен Данаилов каза, че и без актуализация на бюджета разходите на държавата са осигурени до сформирането на редовен кабинет. В същото време Данаилов каза, че ИТН има своя версия за актуализация на бюджета.

В проекта на служебния кабинет за ревизия на бюджета отсъства допълнителен ресурс за посрещане на мигрантска криза, каза още Мика Зайкова, според която е ключово да не се стигне до избори 2 в 1.

"Да не са две в едно, защото знаете ли какво ще стане – ще каже "Сиела", че не може да настрои машините за едното и за другото и ще дойдат тези, които получават едни пари да гласуват с бюлетини, защото ще трябва да гласуваме с бюлетини", каза тя. Всъщност, в понеделник фирмата доставчик на машините за гласуване "Сиела Норма" заяви, че избори 2 в 1 са технологично възможни.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?