Миков: ГЕРБ рисува апокалипсис, за да вдигне данъци и цени

По думите му на хората все повече им липсвали постиженията от социалистическия строй

Михаил Миков с привърженици на БСП В Неделино

Служебният кабинет и ГЕРБ представят апокалиптична картина в бюджета, за да се обоснове новата дясна политика на партията на Бойко Борисов за вдигане на данъците върху доходите по общини и на цената на тока. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков, който се включи   във Втория балкански фолклорен фестивал в Неделино.

"ГЕРБ отиват на тези избори с желание за реванш, прокарано чрез служебния кабинет, дори още преди да са спечели изборите“, каза той, цитиран от пресцентъра на социалистическата партия в неделя.

"Истината е, че когато си тръгнахме от управлението към края на месец юли, фискалният резерв беше на ниво 8 млрд., а когато влязохме в управлението беше на ниво 4-4"5 млрд. лв. Тази апокалиптична картина има само една цел – да обоснове новата дясна политика, която се кани да прокара“, смята червеният лидер.

Според него всички са уморени от избори заради кратките срокове, в които се провеждат, а възрастните хора не могат да усетят положителните ефекти от връщането на швейцарското правило за индексиране на пенсиите, защото това е част от политика, която е започвала само първата година.

По думите му заради блокирането на газопровода "Южен поток" БСП не успяла да спази разкриването на 40 000 работни места от обещаните 400 000. "Само ако беше стартирал "Южен поток“, в бюджета щеше да има приходи от около 400-500 млн. лв. от ДДС върху авансите, които се провеждат за стартиране на проекта“, каза той.

България не може да се дели на малки и големи населени места, заяви още Миков пред около 3600 участници във фестивала.

Лидерът на БСП подчерта, че приоритет за социалистите ще бъде довършване на пътя Неделино - Крайна - Долен, което ще позволи бърза връзка на общината с Гърция през "Маказа”.

"С откриването на минералната вода в Неделино инфраструктурата трябва да се развива, за да привличате туристи и да расте икономиката”, казал още председателят на левицата. Той оценил високо работата на Дора Янкова като депутат в 42-то Народно събрание и на кмета на общината Стоян Беширов, благодарение на което общината е реализирала проекти за милиони за подобряване живота на хората.

От пресцентъра на БСП допълват, че Миков раздал в Неделино десетки автографи и се снимал с множество граждани. Хората пък го призовали "да продължи справедливата политика и да не допуска нов социален геноцид и забравяне на малките населени места.

"Действайте с твърда ръка, без безпринципни коалиции”, настояли активисти на столетницата.

По-късно Миков се отбил и на традиционния събор на Копривките, където отдал почит пред загиналите в тази местност хора.

"9-ти септември е повод да си спомним историята не само след тази дата, но и преди нея, когато членовете на българската съпротива бяха част от световната антихитлеристка коалиция, когато хиляди българи, комунисти, земеделци, безпартийни, направиха така, че 9 септември да доведе до коренен обрат в развитието на страната”, казал лидерът на БСП.

По думите му съветският модел на социализма е сложил отпечатък в развитието на страната и "никой не може да отрече социално-икономическото развитие на България, развитието на здравеопазването, икономическия растеж и всички онези неща, които хората днес все повече усещат, че им липсват". "Тези неща, свързани с живота на обикновения човек, а не с печалбата на едно или друго търговско предприятие. Затова смятам, че все повече млади хора ще четат обективно историята, която е свързана с една от светлите исторически страници на България”, казал още той.

Споделяне

Още от Избори 2014

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?