В предпразнично обръщение към членове и симпатизанти на соцпартията

Миков очаква БСП да извлече поуки от отиващата си трудна година

Михаил Миков, сн. БГНЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков смята, че левицата изпраща една трудна година заради най-лошите си изборни резултати през 2014 г., но отчита, че вина за това имат не само външни причини, "свързани само с коалиционни партньорства, нито пък само с крайно деструктивното и антидържавническо поведение на Президента, на ГЕРБ и на Реформаторския блок", но и "организационното състояние на партията, и слабата координация между отделни структури, недостатъчно последователната ни политика по някои въпроси и липсата на самочувствие и воля за победа у мнозина наши членове".

Това се казва в предпразнично послание на Миков към членовете и симпатизантите на БСП, публикувано на личния му сайт  www.mmikov.com
 
"Да, 2014 г. беше трудна за БСП. Имали сме и други трудни моменти в близо 124-годишната ни история. Затова знам, че ние пак ще имаме силата да извлечем поуки и да превърнем събитията от тази година във фактори, които мотивират членовете ни и ни дават силата да намерим и реализираме правилните решения. Знам, че нашата партия завършва тази трудна година, решена повече от всякога да посрещне една нова година, в която ще продължим да отстояваме достойно ценностите на социализма и социалдемокрацията, в която ще продължим да консолидираме редиците си и модернизираме партията си, в която усещането за общност в партията окончателно ще надделее над индивидуалните интереси", посочва Миков.

"Зависи само от нас да решим правилно вътрешните си проблеми, за да можем да се справим достатъчно ефективно с външните, както много пъти досега сме го правили. Днес съм убеден, че партията ни е на прав път и резултатите от това ще се реализират скоро", заявява Миков.

Според него през 2014 г. дискусията за някои вътрешно-партийни проблеми е започнала да се изнася извън форумите на партията по начин, при който правото на лично мнение и желанието за изява се превърнали в самоцел, без да се държи сметка за интереса на партията.

Лидерът на БСП заявява, че партията му няма да спре да настоява за въвеждането на прогресивното подоходно облагане за физическите лица, за реализиране на стратегическите за България енергийни проекти, да се бори за интереса на трудовите хора, да защитава българския производител от едрия капитал и монополи, да твърди, че членството в Европейския съюз и НАТО не значат само задължения, а и дават права, от които да България може да се възползва.

Споделяне

Още от България