Миков: В тези трудни времена трябва да продължим добрите отношения с Русия

Миков: В тези трудни времена трябва да продължим добрите отношения с Русия

В тези трудни времена трябва да продължим добрите отношения с Русия. Това e заявил лидерът на БСП Михаил Миков при посещението си в Москва, цитиран от партийния пресцентър. Той е разговарял с един от членовете на икономическата комисия в Съвета на федерациите Михаил Щетинин, който е и председател на групата за сътрудничество на Съвета на федерациите и българския парламент.

Двамата са разговаряли за възможностите за по-интензивно развитие на отношенията между двете държави в областта на икономиката, образованието и културата, и се обединиха около мнението, че в тези трудни времена трябва да бъдат намерени пътища за продължаване на добрите отношения между България и Русия.

Лидерът на БСП запознал г-н Щетинин с позицията на БСП за премахване на санкциите срещу Русия, включително и за премахване на забраната за пътуване на руски парламентаристи в ЕС. Щетинин, който добре познава България, споделил, че лично е познавал прототипа на Альоша от с. Косиха в Алтайския край, откъдето самият той е представител.

Освен участие в партийния форум на "Справедлива Русия”, българската делегация се е срещнала с представители и с първия заместник-председател на Държавната Дума Иван Мелников, със заместник-министъра на външните работи Алексей Мешков, с депутата от "Справедлива Русия” Анатолий Шеин и със зам.-председателя на Комитета по наука и високи технологии в Думата Владимир Кононов. В българската делегация участват говорителят на БСП Атанас Мерджанов и Борис Иванов, началник на кабинета на Михаил Миков.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?