Милчо Левиев се отказа да бъде почетен гражданин на Пловдив

Милчо Левиев се отказа да бъде почетен гражданин на Пловдив

Известният джазмен Милчо Левиев се отказа от званието си "Почетен гражданин на Пловдив".

В писмо до кмета Иван Тотев и "всички, до които това писмо се отнася", световноизвестният музикант изразява обидата си от общинската администрация, съобщи БНР.  

"След избирането на Пловдив за Европейска столица на културата същата община прави всичко друго освен да се отнася към мен почетно, камо ли почтено“, пише Левиев. 

Джазменът е бил обиден и за това, че не е бил поканен на церемонията по откриването на домакинството на Пловдив за Европейска столица на културата. Припомня, че се е борил да защити града пред кандидатурата на София, за което си е навлякъл гнева на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Писмото на Милчо Левиев до кмета Иван Тотев:

"Предполагам знаете, че съм отдавна удостоен от Община Пловдив като Почетен Гражданин на този Град, където съм роден и образован.

След избирането на града за Европейска Културна Столица за 2019 г. същата община прави всичко друго, освен да се отнася към мен почетно, камо ли почтено.

Още преди години подкрепих Пловдивската кандитатура за Културна Столица в борбата със София, за което си спечелих враг в лицето на Йорданка Фандъкова (все още кмет на София) и нейния антураж. Впоследствие всички проекти за София, които представи екипа ми с мое участие, бяха с лека ръка отхвърлени.

Чух и гледах редица интервюта, включително Вашето и на директорката на INTERNATIONAL PLOVDIV JAZZ FESTIVAL (който аз основах и ръководех под името PLOVDIV JAZZ EVENINGS). В тези интервюта дори не се спомена моето име?! Миналата година навърших 80 години и не получих нито един ред поздравление от Община Пловдив. Не бях поканен и на тържественото откриване. Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен гражданин.

Като гражданин твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на Пловдивската култура, затова:

ОФИЦИАЛНО СЕ ОТКАЗВАМ от званието “Почетен Гражданин на Пловдив".

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?