Милен Цветков се завърна, но с предизборно студио на "Демократична България"

Милен Цветков се завърна, но с предизборно студио на "Демократична България"

Водещият Милен Цветков, чието предаване беше свалено от ефира на "Нова телевизия", ще дебютира в ново амплоа. Той ще бъде водещ на предизборно студио на "Демократична България" (ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение").

Предизборното онлайн студио, чийто водещ е Цветков, се разпространява във Фейсбук и е част от предизборната кампания на обединението "Демократична България". В социалната мрежа вече е публикуван пилотният нулев епизод, а самият проект се казва "Избери страна в битката за България". Първи гост беше съпредседателят на "Демократична България" и лидер на "Да, България" Христо Иванов.

Страницата на предизборното студио във Фейсбук всъщност е доскорошната такава на "Часът на Милен Цветков" – предаването му, което "Нова телевизия" свали през есента на 2018 г.   

В края на последния сезон на "Часът на Милен Цветков" телевизията реши да не излъчва предаване, в което трябваше да се обсъжда фалшивата новина за гръцкия остров на премиера Бойко Борисов. Същата вечер телевизията пусна запис на старо предаване, след което от медията отрекоха това да е форма на цензура.

Досега Цветков не е коментирал публично свалянето му от екран.

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още по темата

Още от Евроизбори 2019