Милен Велчев има огромна подкрепа в ПГ на НДСВ, заяви шефът й Станимир Илчев

Министърът на финансите Милен Велчев има огромна подкрепа в парламентарната група на НДСВ. Не мисля, че той упреква мнозинството. Това каза председателят на групата Станимир Илчев след среща със зам.-председателите Константин Пенчев и Мирослав Севлиевски и депутати от мнозинството, съобщи Дарик радио.

"Най-добрият вариант би бил тази оставка да не се приема от премиера, тъй като за мен Милен Велчев е един чудесен министър на финансите, който при това показа, че, освен здрави нерви, през последните 2 години има и добре изграден характер", каза Станимир Илчев. Той подозира, че Милен Велчев има претенции към отделни депутати.

"За мен в тази оставка се съдържат много повече сигнали и знаци и към мнозинството, и към депутатите от 39-то Народно събрание и към доста голям брой икономически и финансови субекти в страната", допълни Илчев.

На въпрос дали споделя мнението, че тази оставка е огледален образ на оставката на ген. Бойко Борисов и че всъщност Милен Велчев прави опит за "извиване на ръце", Станимир Илчев отговори: "Тази оставка не съдържа точно такъв огледален елемент. Мотивите за тази оставка са по-различни. Тази оставка стана в среда, която не е аналогична със средата и обстановката, в която беше подадена предишната оставка от ген. Борисов. Съвпадението на развръзката не би потвърдило, че има съвпадение в мотивите и в нагласата на този, който е подал оставка. Случаят, според мен, е доста по-различен", заключи Илчев.

Споделяне

Още от България