Милен Велчев води делегация в "Зограф" за Гергьовден

Министърът на финансите Милен Велчев ще ръководи българската делегация, която от 5 до 7 май 2004 г. ще направи официално посещение в Света Гора за Гергьовден. Делегацията ще посети българската обител "Св. Георги Зограф" и ще участва в честването на храмовия празник на манастира - 6 май, денят на Св. Георги. Миналата година за празника в Света гора ходи лично премиерът Симеон Сакскобургготски.

Министър Велчев, който прие християнската вяра съвсем наскоро - преди около месец се кръсит на рожденния си ден, ще подари на манастира икона на Св. Архангел Михаил и копие от първия съд, с който е изнесено розово масло от България. Оригиналът се пази в музея в Женева, Швейцария.

На 6 май следобед българската делегация ще отпътува за руския манастир "Св Пантелеймон", където ще се срещне с управата на манастира и ще участва във вечерната служба. Министър Велчев ще подари на игумена икона на Св. Георги Победоносец, съобщават от финансовото министерство.

В българската делегация ще бъдат още министърът на здравеопазването Славчо Богоев, председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев, нововремецът Мирослав Севлиевски и колегата им от Димитър Камбуров от ОДС.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: